Elkerüléstől a megadásig

Közzétéve · 2023-09-23

...Érzed, hogy valami rossz. Rosszkedvű vagy, feszült. Minduntalan megpróbálsz kitérni előle, de egy idő után az elkerülési technikáid mind csődöt mondanak. És már nem kapsz a telefon után, hogy csevegj a barátnőddel. Nem ülsz le filmet nézni egy pohár borral. Nem mész zajos társaságba szórakozni. Még a sarokba dobott edzőcipődért sem nyúlsz, hogy fussál kifulladásig. Mert tudod, hogy ideje szembenézni a dolgokkal. A tested még ugyan tesz egy erőtlen próbálkozást és fájni kezd a fejed, de te ismered az összes trükköt. Így csak megállsz csendben és megadod magad. És jönnek az érzések. Fájdalom, harag, rettegés, magány, minden, amit olyan ügyesen kerültél idáig. Most minden rád zúdul, de te benne maradsz. Nem futsz el. Már megtanultad, hogy csak egyetlen út van és az ezeken az érzelmeken keresztül vezet.

Hagyod hát, hogy megsemmisülj általuk. Akár olyan áron is, hogy tényleg belepusztulsz. Mert ezen az úton végig kell menned, hogy szabad lehess.

És mikor már minden szétesett, amikor már annyira fáj, hogy nem tudsz tovább ehhez a fájdalomhoz ragaszkodni, zuhanni kezdesz a Semmibe. Ám ekkor a Kegyelem, ami épp csak erre a teljes önátadásra várt, hirtelen elkezd felemelni. Egyre feljebb visz. Már minden könnyű. Nincs küzdelem, nincs akarás, nincs ragaszkodás elvekhez, elképzelésekhez. Csak hagyod, hogy vigyen az áramlat és az Élet végre megmutathassa magát. Az Élet, amit annyira hajszoltál, hogy közben hagytad elmenni magad mellett. Mert nem felelt meg az elképzeléseidnek. Mert elhitted, hogy áldozat vagy, hogy az Élet kitolt veled. Pedig csupán arról van szó, hogy egészségtelen berögzült mintákat működtettél. Olyan programokat futtattál, amik valójában nem is a tieid. Generációkon átívelő hiedelem minták mentén élted az életed.

De végre megkezdődhet a gyógyulás. És gyógyulnak általad a felmenőid és gyermekeid egyaránt. Újra írod a történetedet.

Kiszálazod az összes hitet, amik nem hozzád tartoznak. Van, hogy többször neki kell futni, van, hogy elbuksz. Van, hogy nem akarod elhinni, hogy tényleg te teremtesz mindent. Jót is, rosszat is. Végül azonban újra és újra megadod magad, mert élni akarsz. Büszke vagyok a bátorságodért, hogy mered vállalni a felelősséget az életed felett! Felelőssé válsz az Életért és az Élet, hidd el, mindezt meghálálja neked.

 

A Belső utazás segít a dolgok mélyére látni. Megmutatja hibás működésünket, ami minden fájdalom forrása. Támogat abban, hogy feladjuk ragaszkodásunkat az egészségtelen mintákhoz, hogy ezáltal egy kiegyensúlyozott, boldog életet élhessünk.