Színház az egész világ

Közzétéve · 2024-06-11

Úgy érzed, maga alá temetett az élet. Minden összedőlt, minden elveszett. Nincs kiút. Hatalmába kerít a kétségbeesés. Bár még küzdesz, legbelül már tudod, nem győzhetsz. Szép lassan feladod a harcot. Megadod magad. Nincs tovább. Aztán míg a teljes megsemmisülésre vársz összetörten, feldereng a távolban egy halvány fénysugár. Felé fordítod az arcod, kezd átjárni a melegsége. Életre kelt. Mintha még egy szivárvány is feltűnne feletted az égen. És a szívedben újra feltámad a remény, ami lassanként bizonyossággá szilárdul. Mégiscsak boldogság vár rád!

Elgondolkozol. Hogyan lehet, hogy az egyik pillanatban megsemmisít a kilátástalanság érzése, a következőben pedig már rendíthetetlen hittel hiszed, tudod, hogy a jó a te osztályrészed? Holott a körülmények NEM változtak. Minden a régi, az érzések mégis mások. Majd megérted: Minden csak és kizárólag benned történik! Az elméd mozijának vetítőtermében ülsz. Hogy katasztrófa-, thriller-, esetleg horrorfilmet nézel, vagy a romantikus vígjáték mellett döntesz, nagyrészt csak rajtad múlik. De valójában egyre megy. Az egész csak fikció. Hazugság. Válaszd hát a szépet és hazudd boldoggá a valóságod!

Kirtanát szabadon idézve:

“…Ha a sors úgy dönt, az életed számodra oly kedves forgatókönyvét átírja és a folytonos kabarédból melodrámát csinál, tudod, attól még élvezheted a játékot … … ha tudod, hogyan kell játszani.

Tekintsd misztériumnak ezt az egészet, s csak nézd a páholyból. Nevess, sírj, toporzékolj, de el ne higgy egy szót se… Te az vagy, akin ez a színjáték áthalad…”

 

Belső utazás kísérőként segítek neked, hogy rátalálva valódi önmagadra, az Élet mozijának gépházában és vetítőtermében egyszerre lehess jelen!